Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba z grilla

Składniki:

  • 2 kg świeżej ryby (karp, pstrąg, makrela)
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • bułka tarta
  • pieprz, sól
  • posiekany koperek i natka pietruszki

Sposób przyrządzenia:
Rybę sprawić, umyć, osuszyć.. Każdą porcję naciąć w kilku miejscach . Z oliwy, soku cytryny, zieleniny i przypraw przygotować marynatę. Oczyszczoną i ponacinaną rybę zanurzyć w marynacie na 1 godzinę. Następnie ułożyć rybę oprószyć tartą bułką na folii aluminiowej posmarowanej oliwą. Piec około 30 minut. W trakcie pieczenia rybę obracać, smarować masłem i marynatą.
Podawać z surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *