Ryba pieczona

2482
com_content.article
(Oddano 359 głosów z średnią 4.61 z 5)
Ryba pieczona4.61 out of 5 based on 359 voters.


Składniki:


• 50 dag filetów rybnych
• 10 dag pieczarek
• 1 cebula
• 1 łyżka oleju sojowego
• sól, pieprz
• 1 płaska łyżeczka mięty
• sok z 0.5 cytryny
• natka z pietruszki, szczypiorek

Ryba Pieczona

Sposób przyrządzenia:
Porcje ryby skropić sokiem z cytryny, ułożyć na rozłożonej folii posmarowanej olejem, ułożyć warstwę pokrajanych pieczarek, następnie cebuli, przesypując przyprawami. Zwinąć kilka razy dwa przeciwległe brzegi folii razem na wierzchu, założyć kilka razy oba końce, tak aby powstał pakunek w kształcie koperty, ułożyć na blasze do pieczenia z niewielką ilością wrzącej wody, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika (220 C) i piec około 40 minut. Podawać posypane posiekaną zieleniną.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Xawier.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi