Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z kiełbasą

Składniki:

  • 45 dag białej kiełbasy
  • 3 cebule
  • 3 łodyżki selera naciowego
  • zielona papryka
  • 1 ½ szkl ryżu
  • ½ szkl startego parmezanu
  • 3 wołowe kostki rosołowe

Sposób wykonania:
Drobno pokrojoną kiełbasę przesmażyć po czym zdjąć z ognia.
A w tym samym garnku przesmażyć posiekaną cebulę oraz seler naciowy.
Doprawić do smaku pieprzem a gdy cebula się zeszkli dodać ryż.
Dokładnie wymieszać i ponownie wrzucić kiełbasę oraz ser.
Ponownie wymieszać i wlać bulion.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 45 minut, aż ryż wchłonie cały płyn.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *