Puree z kalafiora Henryka
Puree z kalafiora Henryka 0 out of 5 based on 0 voters.
Znakomite przepisy tylko na pychotka.pl. Dziś podajemy przepis na smakowite puree z kalafiora. Lista zakupów: kalafior, jogurt naturalny, masło i przyprawy.
Składniki:
- 1 kalafior
- ¾ szkl jogurtu naturalnego
- 1 duża łyżka masła
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Kalafiora umyć i podzielić na pojedyncze różyczki.Wrzucić je do garnka.Zalać osoloną woda i gotować około 20 minut do jego miękkości.Po tym czasie kalafiora odcedzić.Dodać do niego jogurt naturalny oraz masło.Można użyć teraz blendera lub tłuczka i stłuc kalafiora z dodatkami na gładkie puree.Na sam koniec oprószyć całość pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Kalafior
- Opublikowano: czwartek, 16, lipiec 2015 08:23
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak