Pulpety ze szczupaka
Pulpety ze szczupaka 2.50 out of 5 based on 8 voters.
Składniki:
- 1 szczupak
- 3 jajka
- 1 bułka
- 1 szkl mleka
- 2 łyżki bułki tartej
- pęczek natki pietruszki
- gałka muszkatołowa
- szczypta cukru
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Szczupaka sprawić, do oddzielonego od ości mięsa dodać namoczoną w mleku bułkę, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą oraz wbić jajka.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz cukrem.
Całość dokładnie wyrobić.
Z powstałej masy formować małe pulpety, które ułożyć na blasze wysmarowanej olejem.
Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec na złoto.
W trakcie pieczenia smarować olejem aby skórka ładnie się zarumieniła.
- Szczegóły
- Kategoria: Szczupak
- Opublikowano: poniedziałek, 03, grudzień 2012 09:07
- Bartosz Głowacki
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla