Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety ze szczupaka

 

Składniki:

 

  • 1 szczupak
  • 3 jajka
  • 1 bułka
  • 1 szkl mleka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • pęczek natki pietruszki
  • gałka muszkatołowa
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Szczupaka sprawić, do oddzielonego od ości mięsa dodać namoczoną w mleku bułkę, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą oraz wbić jajka.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz cukrem.
Całość dokładnie wyrobić.
Z powstałej masy formować małe pulpety, które ułożyć na blasze wysmarowanej olejem.
Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec na złoto.
W trakcie pieczenia smarować olejem aby skórka ładnie się zarumieniła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *