Pulpety rybne Marii
Pulpety rybne Marii0 out of 5 based on 0 voters.
Wypróbuj dziś nasz przepis na pulpety rybne. Do ich wykonania potrzebujesz: filetów dorsza, cebuli, czosnku, jajek i kajzerki.
Składniki:
- 1 kg dorsza
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 1 kajzerka
- mleko do namoczenia bułki
- mąka do panierowania kotletów
- masło do smażenia
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Mięso rozdrobnić i wrzucić do miski.Następnie dodać do niego obraną cebule oraz czosnek drobno posiekane.Wbić jajka i dodać kajzerkę namoczoną e mleku.Całość dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem.Wówczas formować z niej okrągłe kotlety.Obtoczyć delikatnie w mące.Kłaść na patelni z rozgrzanym masłem.Smażyć ze wszystkich stron na zloty kolor.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dorsz
- Opublikowano: piątek, 13, listopad 2015 06:41
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla