Wypróbuj dziś nasz przepis na pulpety rybne. Do ich wykonania potrzebujesz: filetów dorsza, cebuli, czosnku, jajek i kajzerki.
Składniki:
- 1 kg dorsza
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 1 kajzerka
- mleko do namoczenia bułki
- mąka do panierowania kotletów
- masło do smażenia
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso rozdrobnić i wrzucić do miski.Następnie dodać do niego obraną cebule oraz czosnek drobno posiekane.Wbić jajka i dodać kajzerkę namoczoną e mleku.Całość dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem.Wówczas formować z niej okrągłe kotlety.Obtoczyć delikatnie w mące.Kłaść na patelni z rozgrzanym masłem.Smażyć ze wszystkich stron na zloty kolor.
Liczba porcji: 4