Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pudding waniliowy z borówkami

Składniki:

 

  • 2 szkl. mleka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • łyżka masła
  • żółtko
  • 0, 5  borówki amerykańskiej
  • sos czekoladowy

 

 

Sposób wykonania:
Żółtko, mąkę oraz 1/2 szkl. mleka dokładnie ze sobą wymieszać.
Natomiast resztę mleka , cukier i cukier waniliowy doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać masę z żółtka i mąki.
Cały czas mieszając podgrzewać na małym ogniu około 2 minut.
Po tym czasie przełożyć na talerzyki, polać sosem czekoladowym i posypać borówkami.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *