Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus jabłkowy z rodzynkami

Składniki:

  • 1 szkl. musu jabłkowego
  • 4 jajka
  • ½ szkl. cukru pudru
  • 2 łyżki żelatyny
  • sok z cytryny
  • rodzynki
  • listki mięty

    Sposób wykonania:
    Białka ubić z dodatkiem 1 łyżeczki cukru, resztę cukru utrzeć razem z złotkami a żelatynę rozpuścić w ½ szkl. ciepłej wody.
    Następnie do masy z żółtek dodawać stopniowo cały czas mieszając jabłkowy mus, żelatynę, sok z cytryny a na sam koniec piane z białek.
    Delikatnie połączyć i przelać do pucharków.
    Przykryć je folią aluminiową i wstawić do lodówki na 30 minut.
    Przed podaniem udekorować listkami mięty i posypać rodzynkami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *