Składniki:
- 1 szkl borówek amerykańskich
- 250 ml jogurtu greckiego
- 1 banan
- 1 łyżeczka miodu
Składniki: 0,75 l jagód borówki amerykańskiej 0,75 l białych winogron 1 ½ szkl. jogurtu naturalnego ½ szkl. płynnego miodu 2 goździki owoce winogron listki melisy Sposób wykonania: W wysokich szklankach układać na przemian warstwę winogron i borówek. Następnie jogurt, miód i goździki zmiksować ze sobą aż składniki się spienią , wówczas polać owoce. Udekorować listkami…
Składniki: 0,75 l jagód borówki amerykańskiej ½ arbuza ½ szkl. płynnego miodu ½ szkl. białego wina sok z cytryny listki melisy Sposób wykonania: Z arbuza okrągłą łyżeczką wydrążyć kulki, które przełożyć do pucharka. Posypać je jagodami po czym przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 20 minut. W między czasie wino zmiksować razem z…
Składniki: 3 łyżki borówki amerykańskiej 1 szkl. jogurtu naturalnego 2 łyżki słodkiej śmietanki kremowej 2 łyżki płynnego miodu ½ szkl. deserowego białego wina Sposób wykonania: Jogurt ubić ze śmietanką po czym nie przerywając ubijania dodawać stopniowo mód a potem wino. Powstały sos słodzić w lodówce. W między czasie borówki przełożyć do pucharków i zalać je…