Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg w sezamowej skorupce

Składniki:

  • 4 filety pstrąga
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki sezamu
  • sól, pieprz
  • olej i masło do smażenia

Sposób przyrządzenia:
Ryby dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 15 minut. Mąki wymieszać z ziarnami sezamu. W tak przygotowanej panierce obtoczyć dokładnie pstrągi. Na dużej patelni rozgrzać olej z masłem, smażyć na nim pstrągi, obracając je uważając, aby się zbyt mocno nie zarumieniły. Wyłożyć ryby na półmisek, udekorować cytryną i zieleniną, podawać.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Monika Dobrosz
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *