Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przyprawa warzywna konserwowana

Składniki:


  • 1 kg pomidorów
  • 1 kg papryki
  • 1 kg cebuli
  • 2o dkg pietruszki
  • 20 dkg naci pietruszki
  • 20 dkg pasternaka


Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki dokładnie umyć, osuszyć. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. 3 pomidory zmielić w maszynce do mięsa lub zmiksować. Pozostałe składniki po oczyszczeniu skroić w drobną kosteczkę, dodać 1 kg soli, dokładnie wymieszać, przełożyć do sterylnych słoi, szczelnie zamknąć. Tak przygotowana mieszanka nadaje się do wszelkiego rodzaju potraw należy tylko przed jej dodaniem wziąć pod uwagę że jest bardzo słona.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *