Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przekładaniec Ilony

Składniki:

  • mąka 25 dag
  • jajka 6 sztuk
  • masło 20 dag
  • miód 20 dag
  • cukier 5 dag
  • przyprawa do pierników
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • krem karpatkowy gotowy

    Sposób przyrządzenia:
    Masło należy przełożyć do rondelka i podgrzać z cukrem oraz miodem. Do
    masła należy dodać jajka i utrzeć gładką masę. Masę należy wymieszać z
    mąką, proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników. Ciasto należy
    przełożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Piec w
    piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40- 45 minut. Po
    wystudzeniu należy przełożyć ciasto na tacę, podzielić na 3 części i
    przełożyć kremem karpatkowym.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *