Przekładaniec z cukinii z serowa masą
Przekładaniec z cukinii z serowa masą 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 4 cukinie
- 2 pomidory
- 40 dag sera feta
- 200 ml jogurtu
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki żelatyny
- zioła prowansalskie
- bazylia
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania;
Jedna cukinie pokroić w plasterki a pozostałe w paski, obrane pomidory również pokroić w plastry.
Następnie plastry cukinii ułożyć na dnie i bokach formy wyłożonej folią aluminiową.
Następnie żelatynę rozpuścić w odrobinie wody po czym dodać ja do jogurtu.
Dodać jeszcze fetę, posiekany czosnek, zioła, sól oraz pieprz.
Całość dokładnie zmiksować.
Powstałą masę wylać na cukinię i układamy na niej plastry pomidorów.
Na wierzchu ułożyć plastry cukinii i przykryć folią aluminiową.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.
- Szczegóły
- Kategoria: Cukinia
- Opublikowano: czwartek, 13, styczeń 2011 12:56
- Jurek Siatkowski
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak