Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Precelki z kminkiem

 

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 10 dag margaryny
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • szczypta soli
  • białko do smarowania
  • kminek

 

Sposób wykonania:

  1. Margarynę posiekać razem z mąką po czym dodać jeszcze żółtka, śmietanę oraz sól.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na jednolite ciasto, które wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki i formowacz niego małe wałeczki, które posmarować roztrzepanym jajkiem.
    Następnie wałeczki uformować ósemki i ułożyć na blasze.
    Posypać je jeszcze kminkiem i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
    Piec aż się zarumienią.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *