Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka z jagnięcia z cynamonem

 

Składniki:

 

  • 2 łyżki mąki
  • pieprz
  • 1 kg chudej jagnięciny
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 300 ml czerwonego wina
  • 2 łyżki czerwonego octu winnego
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 55 g rodzynek
  • 1 łyżka cynamonu
  • szczypta cukru
  • 1 liść laurowy
  • sól
  • papryka w proszku
  • 150 ml greckiego jogurtu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Do woreczka wsypać mąkę oraz pieprz, po czym włożyć do niej również mięso pokrojone w kostkę i energicznie potrząsać aby mięso równomiernie pokryło się mąką.
Następnie na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę oraz czosnek, po czym wrzucić mięso i smażyć aż się zarumieni.
Wówczas wlać wywar oraz ocet i dodać pomidory.
Dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Następnie dodać cynamon, rodzynki, liść laurowy i cukier.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Pozostawić na małym ogniu pod przykryciem około 2 godzin.
W między czasie jogurt wymieszać z roztartym czosnek, solą oraz pieprzem.
Powstałym sosem polać potrawę przed podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *