Pory z kminkiem i orzechami
Pory z kminkiem i orzechami 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 3 pory
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oleju
- 50 g orzechów piniowych
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 cytryna
-
Na rozgrzanym oleju i maśle podsmażyć orzechy na zloty kolor, wówczas dodać kminek i trzymać jeszcze na ogniu około 30 sekund.
Po tym czasie wrzucić pory pokrojone w cienkie krążki.
Zalać całość sokiem wyciśniętym z cytryny.
Wymieszać i trzyma cna małym ogniu pod przykryciem około 6 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: poniedziałek, 14, marzec 2011 12:28
- Tomek
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak