Pomidorowy krem
Pomidorowy krem 0 out of 5 based on 0 voters.
Kolejna propozycja na znakomity krem. Będziesz zaskoczony jaki dobry. Pomidorowy krem. Do jego wykonania potrzebujesz: soku pomidorowego, pomidorów z puszki, sera feta, papryki i przypraw.
Składniki:
- 1 l soku pomidorowego
- puszka pomidorów
- 150 g sera feta
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- ½ czerwonej papryki
- oliwa
- pieprz
- zioła prowansalskie
- bazylia
- cukier
.jpg)
Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę i czosnek posiekać po czym wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą.Razem przesmażyć po czym dodać umyta paprykę pokrojoną w kostkę.Dodać jeszcze sparzone wrzątkiem, obrane i pokrojone pomidory.Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 15 minut.Po tym czasie wlać sok pomidorowy.Wymieszać i doprawić do smaku pieprzem, cukrem, bazylią i ziołami prowansalskimi.Całość doprowadzić do wrzenia i trzymać na ogniu kolejne 15 minut.Po tym czasie dodać pokrojony ser feta.Wymieszać i gotować jeszcze przez 5 minut.Następnie zdjąć garnek z ognia i całość zmiksować na gładki krem.Udekorować zieleniną.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pomidorowa
- Opublikowano: środa, 17, wrzesień 2014 07:16
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa