Pomidorki nadziewane warzywami
Pomidorki nadziewane warzywami4.64 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
- 8 dużych pomidorów
- 2 pęczki posiekanego szczypiorku
- 2 pęczki rzodkiewek
- 2 zielone ogórki
- 2 jabłka
- 3 średnie marchewki
- sól, pieprz do smaku
- oliwa z oliwek
Sposób przyrządzenia:
Pomidory umyć, osączyć, ściąć wierzch, wydrążyć środki. Miąższ pokroić w kosteczkę, szczypiorek umyć, osączyć i drobno posiekać. Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki. Jabłka, marchewki i ogórki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa i jabłka skropić oliwą z oliwek przyprawić do smaku solą i pieprzem, napełnić pomidory. Podawać jako przekąskę.
- Szczegóły
- Kategoria: Pomidory
- Opublikowano: poniedziałek, 28, marzec 2011 10:00
- Karolina Samul
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak