Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwiczki wieprzowe z opieńkami

Składniki:


  • 80 dkg polędwiczek wieprzowych
  • 20 dkg opieniek
  • 1/3 szklanki sosu sojowego
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 mała cebula
  • zielenina
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Polędwiczki umyć, dokładnie osuszyć, pokroić w plastry, przyprawić. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać oliwę, przyrumienić na niej plastry polędwiczki, dodać cebulę. Chwilę razem poddusić, dodać sos sojowy i dusić pod przykryciem przez 7 minut. Umyte i osuszone opieńki dodać do duszącego się mięsa i dusić jeszcze razem przez 3 minuty. Zaprawić śmietaną, w razie potrzeby doprawić. Podawać z makaronem przybrane zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *