Placuszki z dyni Kornela
Placuszki z dyni Kornela0 out of 5 based on 0 voters.
Gorąco polecamy sprawdzony przepis na placuszki z dyni Kornela. Aby je wykonać będziesz potrzebować: dyni, mąki pszennej, jajek, cebuli i czosnku.
Składniki:
- 4 szkl utartej dyni
- 1,5 szkl mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki rozdrobnionych pestek dyni
- 1 łyżeczka kurkumy
- szczypta chilli
- sól
- pieprz
- olej do smażenia

Sposób wykonania:
-
Do dużej miski przełożyć startą dynię.Dodać do niej obraną cebulę i czosnek drobno posiekane.Wrzucić jeszcze pestki dyni, kurkumę i szczyptę chilii.Następnie wbić jajka i wsypać mąkę.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Z powstałej masy formować placuszki na patelnie z rozgrzanym olejem,Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dynia
- Opublikowano: piątek, 11, grudzień 2015 05:52
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak