Pistacjowe pesto Łucji
Pistacjowe pesto Łucji5.00 out of 5 based on 1 voters.
Proste w wykonaniu mocno aromatyczne pesto pistacjowe. Do jego wykonania będziesz potrzebować: bazylii, parmezanu, oliwy z oliwek noi oczywiście pistacji.
Składniki:
- 1 pęczek świeżej bazylii
- 100 g pistacji
- 50 g sera parmezan
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Bazylię wrzucić do moździerza.Do wykonania pesto możemy również użyć blendera lecz w moździerzu uzyskamy bardziej aromatyczny smak.Do bazylii dodać obrane pistacje oraz starty ser.Polać całość oliwą z oliwek i ucierać/miksować do uzyskania gładkiego, jednolitego pesto.Gdyby wyszło za gęste można dodać jeszcze odrobinę oliwy z oliwek.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Dodatki
- Opublikowano: środa, 02, sierpień 2017 17:29
- Monia