Piersi kurczaka po indonezyjsku
Piersi kurczaka po indonezyjsku4.78 out of 5 based on 184 voters.
Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 1 duża cebula
- 1 papryka
- sok z cytryny
- kilka suszonych moreli
- kilka suszonych śliwek
- oliwa
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Paprykę i cebulę obrać, drobno pokroić, usmażyć. Suszone owoce pokroić w paseczki. Filet z kurczaka pokroić w grubą kostkę, przyprawić, obficie skropić sokiem z cytryny i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Na patelni mocno rozgrzać oliwę, dodać mięso, suszone owoce i smażyć na dużym ogniu przez 5 minut. Dodać paprykę i cebulę, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić razem przez 2 minuty. Podawać z ryżem.
- Szczegóły
- Kategoria: Piersi z kurczaka
- Opublikowano: czwartek, 11, maj 2006 00:00
- mariola
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany