Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierożki z mięsnym farszem

Ciasto:

  • 500 g mąki
  • 4 jajka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego

    Farsz:

  • 400 g mielonego mięsa drobiowego
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • 1 ząbek czosnku

    Dodatkowo:

  • 3 łyżki masła
  • kilka listków szałwii

Sposób wykonania:

  1. Składniki podane na cisto dokładnie ze sobą wyrobić po czym rozwałkować i wykroić szklanką kółka.
    Następnie do mięsa wbić jajka, dodać posiekany czosnek i dokładnie zmiksować.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstały farsz nakładać na ciasto o zlepić.
    Gotować w osolonym wrzątku.
    W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć listki szałwii i polać nim pierogi przed podaniem.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *