Pierniki inaczej
Pierniki inaczej4.59 out of 5 based on 373 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Czekoladę i masło należy wrzucić do rondelka, a sam rondelek umieścić w
garnku z gorącą wodą na ogniu. Podgrzewać do momentu rozpuszczenia się
czekolady ciągle mieszając. Dodawać powoli piwo, cukier puder, rodzynki
i migdały. Masę należy przestudzić w temperaturze około 20- 24 stopni. A
następnie wstawić do lodówki w celu jej stwardnienia. Z masy tak
powstałej należy formować kuleczki, obsypywać je kakao.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Piernik
- Opublikowano: czwartek, 05, listopad 2009 15:10
- albertos
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy