Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piernik z jabłkami Ilony

Składniki:

    • jajka 2 sztuki
    • masło 1 kostka
    • cukier 20 dag
    • kakao 4 łyżki
    • miód 3 łyżki
    • cynamon 2 łyżki
    • mąka pszenna 1/2 kg
    • mleko 2 szklanki
    • soda oczyszczona 1 łyżeczka
    • cukier waniliowy
    • jabłka winne 4 sztuki

    Sposób przyrządzenia:
    Jajka należy wbić do miski, utrzeć je z cukrem i masłem, następnie dodać
    kakao, połowę cynamonu, miód i sodę. Powoli dodawać mąkę, cukier
    waniliowy i mleko. Jabłka należy umyć, obrać ze skórki i pokroić w
    kostkę, wymieszać je z pozostałym cynamonem i dodać do wymieszanego
    wcześniej ciasta. Ciasto należy piec przez 35- 40 minut w temperaturze
    180 stopni.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *