Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piernik marchewkowy

Składniki:

  • 50 dag mąki
  • 3 szklanki utartej na drobnej tarce marchwi
  • 4 jaja
  • ½  kostki masła
  • 2 łyżki gryczanego miodu
  • szklanka cukru
  • przyprawa do piernika
  • szklanka rozdrobnionych bakalii
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • masło i bułka tarta do formy

    Sposób wykonania:

    Masło razem z jajkami zmiksować.
    Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
    Dodać jeszcze miód, przyprawę, oprószoną mąką bakalie oraz marchew.
    Całość dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *