Pieczarkowy sos Ewy
Pieczarkowy sos Ewy 0 out of 5 based on 0 voters.
Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Tym razem przepis na pieczarkowy sos. Przepis zawiera: pieczarki, cebulę, śmietanę i czosnek.
Składniki:
- 500 g pieczarek
- 1 cebula
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- 300 g śmietany gęstej 18% do sosów
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę posiekać w piórka i wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą.Chwilę trzymać na ogniu po czym dorzucić obrane pieczarki pokrojone na plasterki.Dodać jeszcze czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość co jakiś czas mieszając trzymać na ogniu, aż się przesmaży.Gdy większość wody puszczonej przez pieczarki odpruję wówczas wlać śmietanę.Dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Trzymać jeszcze chwile na ogniu, aż sos zgęstniej.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy pieczarkowe
- Opublikowano: czwartek, 05, wrzesień 2019 14:49
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny