Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarkowy krem Małgorzaty

Dla miłośników gęstych zup. Zbiór znakomitych przepisów. Dziś przepis na pieczarkowy krem Małgorzaty. Lista składników: pieczarki, cebula, czosnek, por i bulion grzybowy. 
 

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
  • ½ l bulionu grzybowego 
  • 1 cebula
  • 1 por
  • 3 ząbki czosnku
  • ¼ l śmietany
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.
    Wrzucić do rondelka z rozgrzanym olejem.
    Lekko przesmażyć.
    Następnie obranego pora pokroić na mniejsze kawałki.
    Pieczarki również obrać, pokroić na plasterki i razem z porem wrzucić do cebuli i czosnku.
    Razem smażyć kilka minut na małym ogniu.
    Następnie zalać całość bulionem grzybowym.
    Gotować na małym ogniu około 15-20 minut.
    Po tym czasie zdjąć garnek z ognia i całość zmiksować na gładki, jednolity krem.
    Zaprawić go śmietaną i ponownie postawić na ogniu.
    Zagotować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *