Pesto Damiana
Pesto Damiana 5.00 out of 5 based on 4 voters.
Składniki:
- kilkanaście listków bazylii
- gałązka rozmarynu
- ½ szkl oliwy
- 15 czarnych oliwek
- 4 łyżki ziaren słonecznika
- ½ szkl sera gorgonzola
- 2 ziarenka kardamonu
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Do miseczki wrzucić listki bazylii oraz gałkę rozmarynu.
Dodać oliwę, oliwki, ziarna słonecznika, ser gorgonzolę, kardamon oraz czosnek.
Całość delikatnie zmiksować, tak aby składniki się połączyły ale żeby były czuć większe kawałeczki składników.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: czwartek, 21, luty 2013 11:20
- Damian Ostaszewski
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny