Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pałki z kurczaka Marioli

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Pałki z kurczaka Marioli. Przepis zawiera: pałki z kurczaka, miód, musztardę, czosnek. 
 

Składniki:

  • 10 pałek z kurczaka
  • 50 ml miodu
  • 2 łyżki musztardy 
  • ½ łyżeczki suszonego tymianku
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki 
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Pałki z kurczaka oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Do miseczki przełożyć miód i musztardę.
    Wsypać tymianek, słodką oraz ostrą paprykę.
    Dodać jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Odstawić je na około 3 godziny, aby dobrze się zamarynowały.
    Po tym czasie przełożyć pałki razem z marynatą do rękawa do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni.
    Pod koniec pieczenia przeciąć rękaw, aby skórką ładnie się zaruniała.
     
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *