Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pałki z kurczaka Grześka

Kolejny przepis na znakomitego kurczaka. Tym razem pałki w roli głównej. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: pałek z kurczaka, miodu, ketchupu i tabasco. 
 

Składniki:

  • 1 kg pałek z kurczaka 
  • 2 łyżeczki sosu worchester
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • 1 łyżeczka tabasco
  • ½ cebuli
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić.
    Następnie do miseczki przelać miód, sok z limonki oraz ketchup.
    Dodać jeszcze tabasco i całość dokładnie wymieszać.
    Wrzucić jeszcze obraną cebulę i czosnek drobno posiekane.
    Na koniec doprawić jeszcze mieloną papryką, solą i pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Marynować około 1 godziny.
    Po tym czasie ułożyć mięso na blasze do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 1 godziny.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *