Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasztet z cukinii Weroniki

Składniki:

  • 3 szkl. starej cukinii
  • 1,5 szkl. bułki tartej
  • cebula
  • 20 dag żółtego sera
  • 2 marchewki
  • 4 jajka
  • ½ szkl. oleju
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • masło

    Sposób wykonania:
    Marchewkę oraz cebulę zetrzeć na tarce po czym dodać do nich cukinię, bułkę, żółtka oraz pietruszkę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sola, pieprzem oraz Vegetą.
    Na sam koniec dodać ser starty na tarce oraz białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Powstałą masę przelać do formy wysmarowanej masłem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 70 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *