Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z awokado z tuńczykiem

Prosta w wykonaniu, aromatyczna pasta z awokado z dodatkiem tuńczyka. Pozostałe składniki przepisu: cebula dymka, majonez, sok z cytryny. 
 
 

Składniki:

  • 1 awokado
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 cebula dymka
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Awokado przekroić wzdłuż na pół.
    Wyjąć pestkę i delikatnie wydrążyć miąższ.
    Wówczas wrzucić go do blendera.
    Następnie dodać odsączonego z zalewy tuńczyka oraz obraną dymkę pokrojoną na mniejsze kawałki.
    Dodać jeszcze majonez, sok z cytryny i natkę pietruszki.
    Całość dokładnie zmiksować na gładką, jednolitą pastę.
    Gotową doprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *