Pasta chilii Matyldy
Pasta chilii Matyldy5.00 out of 5 based on 1 voters.
Przepisy na szybko i te bardziej pracochłonne. Ale wszystkie wyśmienite i smaczne. Dziś przepis na ostrą pastę chilii, Przepis zawiera: papryczki chilii, słodką czerwoną paprykę oraz ocet z białego wina.
Składniki:
- 2 kg papryczek chili
- 1 słodka czerwona papryka
- 1 szklanka octu z białego wina
- 1 łyżeczka soli

Sposób wykonania:
-
Papryczki pokroić na mniejsze kawałki.Cześć nasion usunąć, gdyż pasta może wyjść bardzo ostra.Przełożyć do miseczki.Słodką paprykę również pokroić, usuwając gniazda nasienne.Dodać ja do papryczek chilii.Całość oprószyć solą i odstawić na noc.Następnego dnia przełożyć całość do rondelka.Dodać jeszcze ocet z białego wina i dusić na małym ogniu, aż zacznie powstawać gęsta pasta.Wówczas zdjąć ją z ognia i całość dokładnie zmiksować na jednolitą pastę.Odstawić do ostygnięcia.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: środa, 27, maj 2015 03:34
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny