Pascha z orzechami i rodzynkami
Pascha z orzechami i rodzynkami 4.60 out of 5 based on 344 voters.
Składniki:
- 600 g twarogu
- 200 g masła
- 400 g śmietany
- 4 jajka
- 2 szkl. cukru
- ½ szkl. migdałów
- 1 szkl. rodzynków
- 6 łyżeczek skórki z cytryny
- ¼ łyżeczki wanilii
Sposób wykonania:
Sparzone migdały i rodzynki posiekać.
Następnie twaróg dokładnie utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo migdały, rodzynki, śmietankę, jajka, cukier, skórkę z cytryny oraz wanilię.
Masę ustawić na małym ogniu i stale mieszając podgrzewać około 1 godziny. ( nie doprowadzać do wrzenia!).
Po tym czasie przełożyć masę do formy, obciążyć i wstawić do lodówki na 30 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: czwartek, 01, kwiecień 2010 08:14
- Dorota Gąsiorowska
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy