Pascha o smaku cytrynowym
Pascha o smaku cytrynowym 4.64 out of 5 based on 348 voters.
Składniki:
- 1,4 kg twarogu
- 6 łyżek masła
- 2 ½ szkl. cukru
- 1 ½ szkl. śmietanki
- skórka z 3 cytryn
- 3 jajka
-
Twaróg ucierać w trakcie dodając masło, cukier, śmietankę, skórkę z cytryny oraz jajka.
Następnie podgrzewać na bardzo małym ogniu około 1 godziny.
Po tym czasie masę ostudzić po czym przełożyć do formy.
Obciążyć i wstawić do lodówki na około 20 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: środa, 31, marzec 2010 08:09
- Anna W
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy