Pascha na szybko
Pascha na szybko4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
- ½ kg twarogu
- ¾ szkl. bitej śmietanki kremówki
- ¾ szkl. cukru
- 1 białko
- ½ łyżeczki cukru waniliowego
-
Do twarogu dudo dać śmietanę, cukier i cukier waniliowy.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie dodać białko ubite na sztywną pianę, delikatnie przemieszać.
Przełożyć masę do formy, obciążyć i wstawić do lodówki na 12 godzin.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: środa, 17, marzec 2010 07:57
- Jadwiga Wójcicka
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy