Papryka z grilla z czosnkiem
Papryka z grilla z czosnkiem 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 kg papryki
- kilka ząbków czosnku
- kilka listków bazylii
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
Sposób wykonania:
Umytą paprykę piec na grillu do momentu, aż skórka stanie się czarna.
Wówczas szybko zdjąć z ognia i włożyć do foliowej torebki i tak odstawić do ostygnięcia.
Ostygniętą paprykę obrać z zwęglonej skórki i przekroić je na połówki, usuwając gniazda nasienne.
Następnie przełożyć ją do wyparzonych słoików przekładając ją czosnkiem, bazylią oraz przesypując solą i pieprzem.
Na koniec zalać paprykę gorącą oliwa z oliwek aby cała papryka była nią przykryta.
Słoiki szczelnie zakręcić.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa z grilla
- Opublikowano: wtorek, 05, marzec 2013 06:10
- Monika Fila
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Papryka z grilla z czosnkiem i bazylią
-
Papryka z grilla z czosnkiem
-
Cebula z grilla z pomidorkami koktajlowymi
-
Bakłażan, cukinia i pory z grilla z sosem pesto
-
Grillowana papryka z farszem z kiełbasy, jabłek i cukinii
-
Plastry cukinii w marynacie na grilla Iwony
-
Cebula z niespodzianką na grilla
-
Makrela z grilla z cukinią i pomidorem