Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka z grilla z czosnkiem

Składniki:

  • 1 kg papryki
  • kilka ząbków czosnku
  • kilka listków bazylii
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób wykonania:
Umytą paprykę piec na grillu do momentu, aż skórka stanie się czarna.
Wówczas szybko zdjąć  z ognia i włożyć do foliowej torebki i tak odstawić do ostygnięcia.
Ostygniętą paprykę obrać z zwęglonej skórki i przekroić je na połówki, usuwając gniazda nasienne.
Następnie przełożyć ją do wyparzonych słoików przekładając ją czosnkiem, bazylią oraz przesypując solą i pieprzem.
Na koniec zalać paprykę gorącą oliwa z oliwek aby cała papryka była nią przykryta.
Słoiki szczelnie zakręcić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *