Ostrygi z sosem chrzanowym
Ostrygi z sosem chrzanowym 4.20 out of 5 based on 5 voters.
Składniki:
- 1/8 szkl. startego chrzanu
- 1/8 łyżeczki aromatyzowanej soli
- 12 rozłupanych ostryg
- ¼ szkl. tłustej śmietany
- pieprz
- 12 azjatyckich łyżek do zupy
- 1 cytryna
Sposób wykonania:
-
Do śmietany dodać chrzan, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Następnie na każdej ostrydze ułożyć po odrobinie chrzanowego sosu.
Przełożyć je na łyżki azjatyckie.
Na koniec posypać je pieprzem i udekorować cząsteczkami cytryny.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Owoce morza
- Opublikowano: wtorek, 18, czerwiec 2013 06:21
- Beata Nocoń