Ostra fasolka po bretońsku
Ostra fasolka po bretońsku4.81 out of 5 based on 27 voters.
Składniki
- kilogram kiełbasy wiejskiej (lub innej)
- puszka białej fasoli w zalewie
- koncentrat pomidorowy
- sos pieczeniowy
- papryka chili w proszku
- czarny pieprz
Sposób przygotowania:
Kiełbasę wiejską pokroić w dużą kostkę i podsmażyć na patelni. Wrzucić do garnka i dodać fasolę. dodać fasolkę razem z zalewą. Rozmieszać sos pieczeniowy w wodzie i dolać do garnka. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić sola i pieprzem. Gotować na małym ogniu ok. 30 min. Podawać z pieczywem.
Przepis nadesłany na konkurs Godin przez m258
- Szczegóły
- Kategoria: Fasola
- Opublikowano: niedziela, 29, maj 2011 21:21
- m258
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak