Okonie w koperku
Okonie w koperku5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 2 duże okonie
- 2 garście kopru włoskiego
- 3 liście szałwii
- sól
- pieprz
- 3 łyżki oleju
Sposób wykonania:
-
Rybę dokładnie oczyścić po czym natrzeć je solą oraz pieprzem wewnątrz i zewnątrz.
Następnie koper oraz szałwię drobno posiekać i napełnić nimi wnętrze ryb.
Posmarować je obficie olejem i ułożyć na blasze,
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut.
W trakcie pieczenia smarować olejem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: środa, 22, maj 2013 05:48
- Justyna Dobsz
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla