Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nugat z orzechami

 

Składniki:

  • 6 białek
  • 40 dag cukru pudru
  • 15 dag miodu
  • cukier waniliowy
  • 10 dag orzechów
  • wafle

 

Sposób wykonania:

  1. Białka ubić na sztywną pianę po czym dodać cukier nie przerywając ucierania aby powstał gęsty lukier.
    Następnie rozgrzać miód, wówczas dodać do niego lukier i cały czas ucierać pozostawiając naczynie na bardzo malutkim ogniu.
    Dodać posiekane orzechy, cukier waniliowy i jeszcze przez chwile podgrzewać.
    Powstałą masę posmarować na waflu, przykryć drugim i odstawić do ostygnięcia.

     

    „Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy” nadesłany przez Artura C

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *