Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z kiełbasą parówkową

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 2 ½  szklanki mleka
  • 1 szklanka wody mineralnej
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • ½ kg cieniutkich parówek drobiowych
  • 10 plasterków żółtego sera
  • keczup
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Z mąki, jajka, mleka, wody mineralnej i szczypty soli przygotować ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki. Na każdy naleśnik położyć plasterek żółtego sera i parówkę. Zwinąć w rulonik i zapiec na maśle na patelni. Podawać z ostrym keczupem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *