Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z dżemem i bakaliami

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 ½ szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1 szklanka wody mineralnej
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • dżem z czarnej porzeczki
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich, rodzynki, migdały

Sposób przyrządzenia:
Z mąki, jajka, mleka, wody mineralnej, oliwy i szczypty soli przygotować ciasto naleśnikowe. Na każdy naleśnik nałożyć dżem z czarnej porzeczki, posiekane orzechy włoskie, posiekane migdały i rodzynki. Zwinąć w trójkąty i na patelni na maśle podsmażyć. Można podawać z bitą śmietaną.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *