Nalewka arcydzięgielówka
Nalewka arcydzięgielówka 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- ½ szkl cukru
- 1 szkl koniaku
- 1 butelka białego wytrawnego wina
- 2 g nasion anyżu
- 6 dag korzenia arcydzięgiela
Sposób wykonania:
Korzeń arcydzięgiela dokładnie oczyścić po czym go pokroić i przełożyć do słoja.
Dodać do niego jeszcze nasiona anyżu.
Następnie zasypać całość cukrem i zalać alkoholem.
Szczelnie zakręcić i odstawić na 2 tygodnie.
Każdego dnia poruszając słojem.
Po tym czasie przefiltrować i rozlać do butelek.
- Szczegóły
- Kategoria: Nalewki
- Opublikowano: piątek, 15, marzec 2013 07:24
- Marcin Liszewski
- Kawa
- Herbata
- Bezalkoholowe
- Koktaile
- Wódka
- Gin
- Brandy
- Whisky
- Likiery
- Piwo
- Rum
- Bourbon
- Wino
- Wino domowe
- Na kaca
- Nalewki
- Tequila
- Szampan