Naleśniki z pieczarkami i cebulką

33960
com_content.article
(Oddano 0 głosów z średnią 0 z 5)
Naleśniki z pieczarkami i cebulką 0 out of 5 based on 0 voters.


 

Składniki:

  • 1 l mleka
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Do mleka wbić jajka iw sypać mąkę.
    Całość dokładnie zmiksować na jednolite ciasto.
    Dodać do niego odrobinę soli i smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni.
    W miedzy czasie posiekać cebule a obrane pieczarki pokroić w plasterki.
    Razem podsmażyć na drugiej patelni.
    Na usmażonych naleśnikach rozłożyć pieczarkowy farsz i zawinąć je w rulony.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi