Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nadziewane melony

Składniki:

  • melon 2 sztuki
  • gruszka 2 sztuki
  • jabłko 1 sztuka
  • mandarynka 2 sztuki
  • maliny 10 dag
  • cukier 2 łyżki
  • likier pomarańczowy 40 ml
  • bita śmietana do dekoracji

    Sposób przyrządzenia:
    Melony należy przekroić i wydrążyć miąższ. Jabłka i gruszki należy umyć,
    obrać i usunąć pestki. Mandarynki należy obrać i podzielić na cząstki.
    Maliny przebrać, opłukasz i osuszyć, miąższ melona zaś pokroić w kostkę.
    Owoce należy posypać cukrem i skropić je likierem pomarańczowym. Sałatkę
    należy przełożyć do połówek melona, które zostały wcześniej wydrążone,
    wstawić je na pół godziny do lodówki. Sałatkę przed podaniem należy
    udekorować bitą śmietaną.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *