Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mroźny mus czekoladowy

Składniki:

  • 25 dag mlecznej czekolady
  • 2 szkl. śmietany kremówki
  • 2 jajka
  • 2 łyzki cukru pudru
  • 1 op. cukru waniliowego


Sposób wykonania:
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki po czym roztopić ją w kąpieli wodnej cały czas mieszając, wówczas dodać roztrzepane jajka.
Całość dokładnie wymieszać i podgrzać (nie doprowadzając do wrzenia!).
Gdy masa zgęstnieje zestawić ją z ognia i gdy osiągnie temperaturę pokrojową dodać do niej ubita na sztywną śmietanę z dodatkiem cukru i cukru waniliowego.
Dokładnie wymieszać i przelać do pucharków.
Wstawić na 1 godzinę do zamrażalki.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *